Potni list za psa

potni_list_testiPsi, s katerimi potujemo v druge države, morajo imeti potni list s podatki o cepljenju in identifikacijski mikročip. Enako velja za mačke in bele dihurje. Te zahteve veljajo za države članice EU, pa tudi za Hrvaško, Andoro, Islandijo, Liechtenstein, Monako, Norveško, Švico, San Marino in Vatikan. Pozorni pa moramo biti tudi na specifične zahteve posameznih držav; Hrvaška npr. prepoveduje vstop terierjem tipa bull, ki so brez rodovnika in vpisa v register F.C.I.!

Za potovanje v države Združenega kraljestva, na Irsko, Malto in Švedsko moramo pri živali pred odhodom opraviti še laboratorijsko preiskavo za prisotnost protiteles proti steklini (test titracije). Vzorec mora odvzeti pooblaščeni veterinar, preiskave pa morajo biti obvezno opravljene v obdobjih, ki jih zahtevajo posamezne navedene države, in to v enem od  Evropske komisije odobrenih laboratorijev za preverjanje uspešnosti cepljenja proti steklini.

Za potovanja živali v druge države predpisujejo pogoje nacionalne zakonodaje teh držav. Zato se pred odhodom o tem pozanimajte pri pristojnem organu države, v katero potujete.

Srečno pot vam in vašim domačim ljubljencem!


Naslov podjetja

Veterinarska postaja Dravograd d.o.o.

Otiški vrh 169
2373 Šentjanž pri Dravogradu

Kontaktni podatki

Telefon in faks:
02/87 85 079

Elektronska pošta:
info@veterina-dravograd.si

Ambulanta za male živali

Ponedeljek - Petek
8:00 - 11:00
14:00 - 16:00

Sobota
8:00 - 9:00

Delo na terenu

Ponedeljek - Petek
8:00 - 16:00

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam